Het Nieuwsblad: Glen Van Herck: ‘In de voetsporen van mijn vader’

Post date: 15-jul-2014 8:38:23

Mooi artikel van junior Glen Van Herck in het nieuwsblad. Knap dat hij ook even stilstaat bij onze club en de kans die hij bij ons kreeg om zich rustig te ontwikkelen. Glen begon zijn wielercarrière bij ons en bleef ons al die jaren trouw. Vandaag mogen we gerust stellen dat hij bij de betere renners van zijn lichting hoort.

Laat het duidelijk zijn, als jonge renner is het niet nodig om direct naar de "grote" clubs te trekken als je een paar mooie prijzen pakt. De kans krijgen om rustig te groeien, zonder de druk van moeten presteren, is veel belangrijker dan de trui waarmee je aan de start staat.

De Beerzelse junior Glen Van Herck plukte in Terlanen-Overijse al zijn zevende zege. In de uitgesproken Pajots georiënteerde club Jonge Rakkers Vollezele is Van Herck de vreemde eend in de bijt, maar daar heeft de zoon van ex-renner Luc Van Herck een goede verklaring voor. ‘Mijn vader reed ook zijn hele carrière bij Jette Sportief, de voorganger van de Jonge Rakkers Vollezele. Ook mijn oom Johan Jeurissen reed in die kleuren. Mijn moeder is een Kesterse, die een familieband heeft met ploegleider Freddy Goossens. Logisch dus dat ik mijn eerste pasjes zette bij de Jonge Rakkers Vollezele. Ik kwam daar in een warme familieclub terecht, waar ik me in alle rust kon ontwikkelen.’ ‘Het loopt dit seizoen op wieltjes. In Terlanen raakte ik halfweg koers aan boord van een kopgroep van acht, die in twee schuifjes werd gevormd. In de slotronde demarreerde Thimo Willems. Ik reageerde en nam meteen over. Ik zette nadien de spurt bewust van ver in. Het lag in mijn bedoeling om er een lange machtsspurt van te maken. Willems reageerde nog wel en raakte bijna langszij, maar toen ging hij opnieuw in het zadel en had ik mijn zevende zege op zak. Ik voelde me nochtans niet super, maar ik voelde wel dat ik de medevluchters bergop pijn deed. In Herenthout nam ik met Sven Leysen een topper te grazen.’