Clubkampioenschap - oefenkoers Vollezele

Post date: Feb 25, 2014 8:44:22 PM

Afgelopen weekend ging naar jaarlijkse gewoonte de oefenkoers door. De weergoden waren ons gunstig gezind en er waren dan ook veel renners en toeschouwers op de afspraak.

Bij de nieuwelingen telden we 34 renners.

Met Tatjana, Bert, Naningo en Tibo stonden 4 jonge rakkers aan de start.

Tatjana stond haar “mannetje” tussen de heren en reed een verdienstelijke wedstrijd.

Naningo en Tibo stonden voor hun grote debuut. Ze stonden voor het eerst aan de start van een wielerwedstrijd. Beiden hielden een halve wedstrijd stand in het peloton en moesten dan de rol lossen.

Bert reed aandachtig mee in de voorste gelederen van het peloton. Hij voerde regelmatig de forcing maar miste in de voorlaatste ronde de beslissende vlucht. Bert werd uiteindelijk verdienstelijk 15de en clubkampioen bij onze nieuwelingen.

Bij de junioren stonden 40 renners aan de start.

Hierbij 2 renners van onze club, Dietger en Glen. Viktor die nog volop in voorbereiding is startte niet in de race.

Voor Dietger begon het seizoen in mineur. Reeds in de eerste ronde kreeg hij af te rekenen met pech en moest hij de wedstrijd staken.

Glen daarentegen bewees dat zijn 2de plaats van vorige week in Boutersem geen toeval was. Reeds van in de eerste ronde koos hij voor de aanval in het gezelschap van een tiental renners.

Glen reed een erg sterke wedstrijd en moest enkel de duimen leggen voor Brent Briesen die op anderhalve ronde van het einde het hazenpad koos en solo aankwam.

Op de laatste helling plaatste Glen een snedige demarrage en werd licht afgescheiden 2de en meteen ook clubkampioen.

Bij de beloften en elites zonder contract stonden 80 renners aan de start. Hier hadden we met Stefaan één vertegenwoordiger aan de start. Er werd van bij de start stevig gekoerst. Stefaan, nog niet volledig hersteld van een stevige trainingsstage, hield het halfweg koers voor bekeken.

Glen Van Herck

Glen op weg naar de 2de plaats